Cookie consent management tool
+359 52 501 501        +359 878 62 10 80        info@sladaksun.com
Спално бельо Сладък сън

Качественото спално бельо - как да го познаем?


Сънят е един от най-важните фактори, допринасящи за физическото и психическото здраве. Какво ни е необходимо за сладък и пълноценен сън? Хубаво легло, удобно и меко спално бельо.
 

Когато избирате спално бельо, добре е да обърнете внимание на вида и състава на тъкането на материите. Те са важни за комфортния и релаксиращ сън по всяко време на годината. Експертите препоръчват да се обърне внимание преди всичко на следните критерии:

Материята на спалното бельо

По отношение на материята, от която е изработено спалното бельо, то най-доброто решение е естественият текстил.

Синтетичните тъкани не са добро решение. Най-хубаво е да се откажете от тези материи, защото те могат да ви навлекат  различни здравословни проблеми, поради факта, че са склонни  да спарват и да предизвикват  дразнене на кожата.

Ако сте любители на добрия и здравословен сън, то може да обмислите покупката на спално бельо от памук - ранфорс (лукс, суперлукс, ексклузив), поплин или памучен сатен.

 Ранфорсът е съставен от 100% памук, добре познат на българските потребители. Това, което разграничава ранфорса от обикновения памук, е че неговите влакна са усукани, което го прави много по-здрав и не толкова свиваем. Материята е много мека, антиалергична и дишаща и няма да ви е толкова топло в летните нищи. Освен това изсъхва много бързо и е лесна за поддръжка. Осигурява естествения температурен баланс през всички сезони на годината. 

 Сатенираният памук е тъкан от висок клас, със стилен блясък, превъзходна мекота и издръжливост. Отново е съставен от 100% памук, без никакво съдържание на полиестер. Текстурата му е много фина и наподобява сатена, откъдето идва и името му. Технологията на изтъкаване комбинира сплитка 4/1 (една нишка отдолу и четири отгоре) и методът мерсализация (обработка на влакната с натриев хидроксид). Качеството и класът на сатенирания памук се определя от броя нишки на квадратен сантиметър – от 87 до 300. Тази материя внася мека топлина в студените зимни нощи и прохлада през летните горещини. Цветовете се запазват изключително добре, независимо от честотата на пране.